Wat is de levensduur van een Centraal Stofzuigsysteem?

admin

Wat is de levensduur van een Centraal Stofzuigsysteem?

« Terug

Onderhoud

Cyclonisch systeem

Een cyclonisch Centraal Stofzuigsysteem moet u ongeveer 1 à 2 maal per jaar onderhouden. U hoeft dan alleen de opvangbak leeg te maken en het veiligheidsrooster (indien vervuild) schoon te vegen. Verder hoeft u niet veel te doen om een Centraal Stofzuigsysteem te onderhouden. Bij correct gebruik en onderhoud moet een centraal stofzuigsysteem het ongeveer 20 tot 25 jaar volhouden. Omdat een cyclonisch systeem NIET de weerstand van een filter of stofzak hoeft te overwinnen, gaat deze veel langer mee.

Systeem met filter en/of stofzak

Een Centraal Stofzuigsysteem met filter of stofzak moet U ongeveer 1 à 2 per jaar onderhouden. U moet dan de filter of stofzak vervangen. Verder hoeft u niet veel te doen om een Centraal Stofzuigsysteem te onderhouden. Bij correct gebruik en onderhoud moet een centraal stofzuigsysteem het lang volhouden. De kans bestaat dat er een onderdeel van het Centraal Stofzuigsysteem kapot gaat. In dat geval moet dit onderdeel direct vervangen worden. Anders ontstaat de kans dat het Centraal Stofzuigsysteem defect raakt, en dat u niet gebruik kunt maken van de volle functionaliteit van het systeem.

Onderdelen

Onderdelen voor uw Centraal Stofzuigsysteem, zoals de filters, zijn altijd bij de leverancier beschikbaar. Deze staan opgeslagen, en hebben ongeveer dezelfde levertijd als de Centraal Stofzuigersystemen zelf. Daarom heeft u meestal binnen 48 uur het onderdeel bij u thuis. U kunt ook eventueel een monteur laten komen om het voor U te installeren. En als het Centraal Stofzuigsysteem nog onder de garantie valt, is dit in de meeste gevallen ook geheel gratis. Buiten de garantie om wordt het onderdeel en/of de service wel voor u in rekening gebracht.

« Terug