Wat is een stofafzuiger?

Bent u op zoek naar een manier om in uw huis een schonere en gezondere leefomgeving te creëren? Dan bent u niet alleen: steeds meer mensen die een huis kopen of (ver)bouwen verdiepen zich ook in de mogelijkheden om gezondere leefomgeving te creëren.
Image
Image

Schone lucht

Een zeer belangrijk aspect in uw huis is de kwaliteit van de lucht die u inademt. Luchtvervuilers zoals dierlijke schilfers, stofmijten en schimmels zijn een veel voorkomende oorzaak van allergieën en andere gezondheidsproblemen. Het gebruik van een stofafzuiger kan blootstelling aan deze luchtdeeltjes in belangrijke mate verminderen.

Iedereen die wel eens gestofzuigd heeft, kent vast de typische geur die vrijkomt na enkele minuten. Deze geur is afkomstig van vuil en stof dat de stofzuiger terug de lucht in blaast – vuil dat microben, schimmels en andere deeltjes bevat.

De stofafzuigers van AllVac Technology NL elimineren dit rondzwevend vuil tot 100%, waardoor de lucht in uw huis schoner en gezonder wordt om in te ademen. AllVac Technology NL heeft een ruim assortiment voor vrijwel elke toepassing en hebben de expertise in huis om u van waardevol advies op maat te voorzien.

Geen stofzak nodig

Het AVT stofzuigsysteem is het enige dat beschikt (bij de cyclonische stofzuigunits) over een volledig cyclonische reinigingswerking met bypassmotor. Dit betekent dus geen filter of stofzak en geen stoflucht langs de motor. Dit gepatenteerd proces bevordert in hoge mate de reinigingsefficiëntie en verhindert de verspreiding van stof en vuil in de ruimte.

Daarnaast heeft AllVac Technology NL een aantal stofafzuigers die de lucht zuiveren met een stofzak. Doordat men hier verschillende stofzakken kan gebruiken zijn deze units geschikt voor vele diverse toepassingen, elk met hun eigen voordelen.

De AVT machines voeren het stof en vuil af via een eenvoudig netwerk van speciale (2 inch gepolijst) ingebouwde buizen. Op deze manier komt het stof in een opvangbak terecht, welke men eenvoudig kan leeg maken.

Image
Image

Is een stofafzuiger iets voor mij?

Een stofafzuiger maakt stofzuigen gemakkelijker dan stofzuigen met een normale machine. Het apparaat zorgt voor luxe, is erg makkelijk in gebruik en is vrijwel onderhoudsvrij. Het systeem is zowel geschikt voor huizen als kantoorpanden. U hoeft geen zware stofzuiger meer door het huis te tillen en het komt uw gezondheid ten goede.

Kan ik ook een stofafzuiger in laten bouwen?

In nieuwbouw huizen of kantoorpanden kan een stofafzuiger altijd ingebouwd worden, hiervoor kunnen we u 100% garantie geven.

In bestaande woningen kan een stofafzuiger in 98% ingebouwd worden. Een (inbouw)stofafzuiger is vaak redelijk eenvoudig te installeren. Aan de hand van een plattegrond of een bezoek aan huis bepalen we hoe het buizensysteem het beste in uw huis kan worden ingepast. Hierbij voorzien wij u graag van advies op maat.

Image
ImageErgon Excel ETR 9m on/off + 5 dlg borstelset 002017

Wat zijn de voordelen van een (inbouw)stofzuiger?

Met een (inbouw)stofzuiger vindt er géén uitstoot meer plaats van micro deeltjes, bacteriën, allergenen en huismijt tijdens het stofzuigen. Dit komt niet alleen mensen met allergieën ten goede, maar ook zonder allergieën is dit goed voor uw gezondheid.

Anderen voordelen van het systeem zijn:

  • Hygiënisch en gemakkelijk stofzuigen
  • Géén retourstof dus minder vaak stofzuigen
  • 100% zuigkracht
  • Stofzuigen kost gemiddeld 30% minder tijd
  • Geen stofzuiger mee tillen of slepen
  • Geen stofzuiger lawaai

Maar ook financieel zijn er voordelen:

  • Een (inbouw)stofzuiger gaat veel langer mee dan een normale stofzuiger
  • Waarde vermeerdering van uw huis of bedrijfspand
  • Het systeem kan bij nieuwbouw of koop van een huis of bedrijfspand meegefinancierd worden
  • Bij cyclonische machines zijn er zelfs geen kosten voor stofzakken en/of filters

Waarom AllVac Technology?

AllVac Technology geeft advies op maat, implementeert en installeert (inbouw)stofzuigers (CE gecertificeerd) in bedrijfsgebouwen, instellingen en woningen, bij nieuwbouw en renovatie. Dit doen wij aan de hand van bouwtekeningen en plattegronden. We berekenen een passend systeem voor elke situatie. AllVac is gespecialiseerd in stofafzuigers en werkt samen met specialisten bij u in de buurt.

AllVac heeft jarenlange ervaring op het gebied van (inbouw)stofzuigers en we helpen u dan ook graag met het geven van een passend advies.

Image

Vragen? Neem contact met ons op

Contact