Wat doet een centraal stofzuigsysteem met mijn gezondheid?

admin

Wat doet een centraal stofzuigsysteem met mijn gezondheid?

« Terug

Stofmijten

Veel mensen hebben last van stof in huis. Het is daarom aan te raden om het huis zo stofvrij mogelijk te houden door middel van een centraal stofzuigsysteem. Stof kan een gevaar vormen voor de gezondheid. Naast dat stof bestaat uit
afvalstoffen die u niet in uw longen wilt hebben, is stof ook de ideale leefomgeving voor stofmijt. Stofmijten vormen niet direct een gevaar voor de gezondheid. Hun uitwerpselen zijn daarintegen wel schadelijk voor uw gezondheid.
Stofmijt is onvermijdelijk, maar een centraal stofzuigsysteem helpt u het huis schoon te houden van hun uitwerpselen.

Stofzuiger vs. Centraal Stofzuigsysteem

Een gewone stofzuiger neemt groot stof gemakkelijk op, maar blaast vervolgens fijn stof via de uitlaat gewoon terug de lucht in. U maakt de kamer dus niet stofvrij. Omdat een centraal stofzuigsysteem de lucht niet binnen de kamer afvoert, maar juist naar buiten afgevoerd wordt, wordt dit probleem verholpen. Er worden geen kleine stofdeeltjes meer door de lucht verspreid, zodat u echt kunt spreken van een stofvrij huis.

Allergie en Astma

Stof is vooral schadelijk voor allergische en/of astmatische personen. Als er stof in de luchtwegen van deze personen komt kan dit ernstige gevolgen hebben. Daarom is er zelfs de mogelijkheid om een centraal stofzuigsysteem noodzakelijk te laten verklaren door uw arts, zodat u het Centrale Stofzuigsysteem kunt declareren bij uw zorgverzekering. Hierdoor zou een deel van de installatiekosten van het centraal stofzuigsysteem door de ziektekostenverzekering vergoedt kunnen worden.

« Terug