Uit welke onderdelen bestaat een Centraal Stofzuigsysteem?

admin

Uit welke onderdelen bestaat een Centraal Stofzuigsysteem?

« Terug

Centrale Unit

De centrale unit is de grote koker-vormige machine. Dit apparaat zorgt voor het vacuüm en de luchtverplaatsing. In het binnenwerk wordt de lucht en het stof van elkaar gescheiden. Daarna blaast de Centrale Unit de schoon gemaakte lucht naar buiten.

Buizen

De buizen zijn ervoor om het stof van de slang naar de Centrale Unit te geleiden. Deze lopen tussen de Centrale Unit en de Contactpunten.

Contactpunten

Op de contactpunten wordt de slang aangesloten. De contactpunten zijn aangesloten aan het buizenstelsel van de Centrale Unit. De contactpunten zorgen er dan voor dat de Centrale unit het stof door de slang kan opzuigen.

Slang

De slang verbindt een contactpunt met de zuigstang. Deze is buigbaar zodat deze gemakkelijk door heel de kamer gebuikt kan worden.

Zuigstang

De zuigstang is de metalen buis die u tijdens het stofzuigen in uw handen heeft. Deze verbindt de slang met het opzetstuk. Deze is ook meestal telescopisch. Dit houdt in dat hij in hoogte verstelbaar is.

Opzetstuk          

Het opzetstuk is het uiteinde van de zuigbuis. Deze beweegt u over het schoon te maken oppervlakte om het stof op te zuigen. Opzetstukken zijn meestal uitgerust met een borstel zodat vastzittend stof losgemaakt wordt. Deze
opzetstukken vallen gemakkelijk te verwisselen zodat ze geschikt zijn voor elke stofzuigklus.

Uitblaas

De uitblaas zit aan de andere zijde van de Centrale Unit. Deze blaast de schoon gemaakte lucht naar buiten.

Filter

De filter zorgt ervoor dat de meeste stof en vuil worden opgevangen.

Geluidsdemper

Een geluidsdemper vermindert de geluidsproductie van de Centrale Unit met ongeveer 50%.

« Terug